• Посилання скопійовано

22 серпня – останній день зі звітування до ДПС за липень

Податківці наголосили, що платники податків мають відзвітувати з податків за липень 2022 року до 22 серпня включно. Але виконати свій обов'язок можна й після війни, якщо поки немає такої можливості

22 серпня – останній день зі звітування до ДПС за липень

Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП нагадує, що 22.08.2022 – останній день подання звітності, зокрема:

– декларації акцизного податку за липень 2022 року (пп. 49.18.1 та п. 223.2 ПКУ)

* Увага! Суми податку з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов’язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, діючих відповідно до норм Кодексу, виробниками тютюнових виробів сплачуються до бюджету протягом п’ятнадцяти робочих днів після отримання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації. Суми податку з рідин, що використовуються в електронних сигаретах, сплачуються виробниками таких рідин до бюджету протягом 15 робочих днів з дня отримання марок акцизного податку. Якщо зазначений строк припадає на день наступного бюджетного року, сума акцизного податку сплачується виробниками рідин, що використовуються в електронних сигаретах, до закінчення бюджетного  року,  в  якому  отримані  марки  (пп. 222.1.2 ПКУ)

– податкової  декларації  платника  єдиного   податку  третьої  групи  на  період   дії   воєнного,  надзвичайного  стану  в  Україні  за липень  2022 року (фізичними особами – підприємцями та юридичними особами, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ) (пп. 49.18.1 та пп. 9.7 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ)

податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) (крім громадян) за липень 2022 року у разі не подання податкової декларації на 2022 рік (п. 286.3 ПКУ)

податкової декларації з податку на додану вартість за липень 2022 року (пп. 49.18.1 та п. 203.1 ПКУ)

податкової декларації з рентної плати за липень 2022 року з розрахунком:

  • рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України;
  • рентної плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини;
  • рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами;
  • рентної плати за транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України (пп. 49.18.1 та п. 257.1 ПКУ)

Також звертаємо увагу, що до 22 серпня 2022 роботодавці сплачують за найманих працівників єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за липень 2022 року (крім гірничних підприємств).

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»