• Посилання скопійовано

Стандартний аудиторський файл для великих платників податків: за який період він подається?

Чи має великий платник податків надавати на запит контролюючого органу документи (інформацію) у вигляді стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA) за періоди до 27.08.2021?

Стандартний аудиторський файл для великих платників податків: за який період він подається?

ДПС у Львівській області повідомляє, що зміни до Порядку, внесені наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2020 № 561, які визначають загальні принципи організації надання SAF-T UA ВПП до контролюючих органів при проведенні документальної перевірки, формат і структуру таких документів, набрали чинності з 27 серпня 2021 року.

Отже, обов’язок щодо надання ВПП під час проведення перевірки документів в електронній формі у вигляді SAF-T UA виникає на підставі пункту 85.2 статті 85 ПКУ у разі отримання запиту контролюючого органу з цієї дати.

Початок та кінець періоду, за який формується SAF-T UA, визначаються в запиті контролюючого органу.

При запиті SAF-T UA враховуватимуться практичні аспекти формування, подання та обробки файлу (наприклад, запит файлів за періодами: мінімальний період – місяць; максимальний період – період перевірки).

***

Читайте також

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»