• Посилання скопійовано

Особливості подання додатка «КІК» до декларації про майновий стан

Не подається додаток «КІК» до декларації та не заповнюється рядок 10.14 розд. ІІ декларації, у разі якщо загальний сукупний дохід усіх КІК однієї контролюючої особи не перевищує еквівалент 2 млн євро на кінець звітного періоду

Особливості подання додатка «КІК» до декларації про майновий стан

Податківці у підкатегорії 103.24 ЗІР підкреслили, що незалежно від виконання умов, передбачених пп. 39-2.4.1 ПКУ, скоригований прибуток контрольованої іноземної компанії (далі – КІК) не підлягає включенню до загального оподатковуваного доходу, не є об’єктом оподаткування податком на прибуток підприємств контролюючої особи у разі, якщо загальний сукупний дохід усіх КІК однієї контролюючої особи із всіх джерел за даними фінансової звітності не перевищує еквівалент 2 мільйони євро на кінець звітного періоду.

У додатку КІК «Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку КІК» (далі – Додаток «КІК») до Декларації зазначаються дані платниками податку – резидентами, що визначаються контролюючою особою щодо КІК.

Додаток «КІК» заповнюється окремо щодо кожної КІК. Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають з прибутку КІК, розраховуються відповідно до положень ст. 39-2 ПКУ та пп. 170.13-1 ПКУ.

Не подається Додаток «КІК» до Декларації та не заповнюється рядок 10.14 розд. ІІ Декларації, у разі якщо загальний сукупний дохід усіх КІК однієї контролюючої особи не перевищує еквівалент 2 мільйони євро на кінець звітного періоду.

При цьому контролююча особа – фізична особа не звільняється від обов’язку подання до контролюючого органу у встановлені терміни Повідомлення та Звіту.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»