• Посилання скопійовано

Через бойові дії офіс зруйновано разом з архівом: які дії юросіб?

Платники, що провадили діяльність на територіях активних бойових дій чи на ТОТ і не можуть пред’явити первинку, мають подати до ДПС у довільній формі повідомлення про втрату або неможливість вивезення первинки. Окремо слід провести інвентаризацію щодо первинки

Через бойові дії офіс зруйновано разом з архівом: які дії юросіб?

Податківці у підкатегорії 129.07 ЗІР підкреслили, якщо платник податків надав повідомлення про втрату, пошкодження або дострокове знищення документів у порядку та строки, визначені абзацом першим п. 44.5 ПКУ, строки проведення перевірок переносяться до дати відновлення та надання документів до перевірки, але на строк не більше ніж 120 днів.

У разі невідновлення платником податків документів вважається, що такі документи були відсутні у такого платника податків на час складення звітності або виконання вимог митного, валютного та іншого законодавства.

Платники податків, які провадили діяльність на територіях активних бойових дій або на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України і не можуть пред’явити первинні документи, відповідно до пп. 69.28  ПКУ подають до контролюючого органу в довільній формі повідомлення про втрату та/або неможливість вивезення первинних документів. У разі прийняття контролюючими органами рішення про застосування перехідних положень пп. 69.28  розд. ХХ ПКУ такі платники не підлягають перевірці контролюючим органом щодо зазначених у повідомленні.

Крім того, зокрема, юридичні особи повинні провести інвентаризацію станом на 1 число місяця, що настає за місяцем, у якому зникли перешкоди доступу до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, та відобразити результати інвентаризації в бухгалтерському обліку відповідного звітного періоду.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»