• Посилання скопійовано

Що почитати на травневі свята: 12 найцікавіших матеріалів редакції за квітень

Попереду чотири вихідні дні поспіль. Якщо в цей час ви аж раптом скучите за роботою або ж просто будете мати натхнення щось цікавеньке прочитати, рекомендуємо добірку з 12-ти найпопулярніших матеріалів редакції за квітень

Що почитати на травневі свята: 12 найцікавіших матеріалів редакції за квітень

Лідером квітня, безперечно, є тема блокування ПН/РК. Податківці протягом місяця намагалися допомогти розібратися з усіма проблемними питаннями. Безкоштовні семінари, відороз'яснення, зразки заповнень... Як їм це вдалося, можете побачити у публікаціях нижче. 

Поміж тим податківці підготували зміни до Постанови №117, вкотре оновили план-графік перевірок на 2018 рік, розпочали реорганізацію територіальних органів ДФС (а значить очікуємо на нові рахунки зі сплати податків!) та виклали в новій редакції додатки 1, 5 та 9 декларації з ПДВ. 

Аби серед усього цього не пропустити чогось важливого – рекомендуємо добірку з 12-ти найпопулярніших матеріалів редакції за квітень

 

1. Заповнення РК за новими правилами: інфографіка та приклади від ДФС 

ДФС у м. Києві протягом квітня провела кілька безкоштовних семінарів на тему «Зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». За підсумками було оприлюднено презентаційні матеріали з прикладами заповнення РК. 

 40 тис. переглядів, 137 коментарів

 

2. Оновлено план-графік планових перевірок ДФСУ на 2018 рік

На початку кожного місяця ДФСУ традиційно оприлюднює оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік. Не став винятком і цей місяць. План перевірок з урахуванням коригування за квітень був оприлюднений 16 квітня. Згідно з ним, у 2018 році відбудеться 8385 планових податкових перевірок.

33 тис. переглядів, 9 коментарів

 

3. Аванс та зарплата: в які строки виплачувати? 

Про це розповіли фахівці «Вісника. Офіційно про податки». Так, для встановлення строків виплати зарплати місяць необхідно розділити на дві частини. Першою половиною місяця вважається 15 календарних днів. Отже, зарплата за першу половину місяця (аванс) має виплачуватися в період з 16 по 22 число кожного місяця, а за другу — з 1 по 7 число наступного місяця. У колективному договорі має бути встановлена конкретна дата.

32 тис. переглядів, 25 коментарів

 

4. Київські податківці розповіли, як складати РК до ПН за новими правилами. Та ще більше новин з їхнього семінару 

Перший семінар ДФС у м. Києві на тему зупинення реєстрації ПН/РК був проведений 5 квітня. Представник редакції «Дебет-Кредит» був присутнім на ньому. Тож розповідаємо у подробицях все, про що говорили податківці.

25 тис. переглядів, 21 коментар

 

5. Як правильно заповнити розрахунок коригування до ПН? Відеороз'яснення від ДФС

Питання заповнення розрахунку коригування до ПН виявилось одним з найбільш актуальних серед платників податків. З огляду на це, київські податківці протягом квітня всіляко намагалися його роз'яснити. Зокрема, й у вигляді відеороз'яснення. 

21 тис. переглядів, 53 коментарі

 

6. Травневі вихідні у 2018 році: скільки днів будемо відпочивати? 

У травні українці матимуть 21 робочий день та 10 вихідних і святкових. Зокрема, чотири вихідні дні поспіль з 28 квітня по 1 травня, 9 травня та трьохденний вікенд з 26 по 28 травня. Як працюватимуть в цей час Центри обслуговування, митниця, банки – читайте у статті.

21 тис. переглядів, 13 коментарів

 

7. ДФС підготувала важливі зміни щодо системи блокування податкових накладних  

7 березня було опубліковано постанову КМУ №117, якою затверджено порядки з питань зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. А 3 квітня ДФС уже оприлюднила проект змін до неї. Зокрема, пропонується визначити, що всі ПН/РК (крім ПН, складених на неплатника або операції, звільнені від оподаткування) підлягають моніторингу та перевіряються на відповідність критеріям ризиковості платника податку, критеріям ризиковості здійснення операцій та показникам позитивної податкової історії платника податку.

18 тис. переглядів, 23 коментарі

 

8. Показники для моніторингу ПН/РК тепер можна перевірити в Електронному кабінеті 

В  Електронному кабінеті до розділу  СЕА ПДВ додано новий підрозділ «Показники СМКОР». У ньому можна перевірити розрахункові показники D та P, які податківці використовують для моніторингу ПН/РК.  

14 тис. переглядів, 14 коментарів

 

9. Нарахування ЄСВ: якщо виплати менше мінімальної зарплати 

Фахівці офіційного видання ДФС розповіли, як нараховувати ЄСВ в різних ситуаціях, якщо виплати менші мінімальної заробітної плати. Наприклад, якщо працівник перебував частину місяця у відпустці без збереження зарплати та у разі роботи на умовах неповного робочого часу.

13 тис. переглядів, 8 коментарів

 

10. Індексація зарплати у квітні та травні 2018 року 

Фахівці Мінсоцполітики надали традиційне роз'яснення стосовно індексації зарплати у квітні та травні 2018 року. Так, індекс інфляції за березень вплинув на розрахунок коефіцієнтів для травня 2018 року. Тому індексувати зарплату у травні 2018 року потрібно за новими коефіцієнтами залежно від базового місяця. 

13 тис. переглядів

 

11. Які територіальні органи ДФС реорганізують? З'явився текст постанови КМУ 

24 квітня набрала чинності постанова КМУ «Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби». Згідно з нею,  реорганізують 161 територіальних органів ДФС в 25 Головних управлінь ДФС. Тож тепер слід уважно стежити за змінами рахунків зі сплати податків!

13 тис. переглядів, 2 коментарі

 

12. Увага! Зміни у декларації з ПДВ – у новій редакції викладено додатки 1, 5 та 9

Мінфін вніс зміни до декларації з ПДВ та Порядку її заповнення і подання. Так, в новій редакції викладено додатки 1, 5 та 9 декларації. Наказ №381 набере чинності з першого числа місяця, що настане за місяцем його офіційного опублікування (поки що не опублікований)

***

Гарного Вам читання та приємних вихідних!
Ваш «Дебет-Кредит»

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»