• Посилання скопійовано

Вересневі новації: що і для кого зміниться?

8 важливих змін та подій, які очікують українців у вересні 2018 року

Вересневі новації: що і для кого зміниться?

1) Індексація зарплати - нюанси у вересні

Оскільки показник індексу інфляції за липень 2018 року становить 99,3%, то він не змінює розміри коефіцієнтів для проведення індексації.

А отже, у вересні 2018 року проведення індексації залишається на рівні липня та серпня 2018 року.

 

2) З 1 вересня 2018 року подаємо оновлену звітність з ЄСВ

Зі звіту за серпень 2018 року платники єдиного соцвнеску повинні звітувати за оновленою формою звітності з ЄСВПро це ми розповідали неодноразово (зокрема, тут і тут), і про це нагадують податківці на офіційному сайті

Більше про нову звітність з ЄСВ (34 запитань та відповідей) читайте в новому спецвипуску від редакції "Дебету-Кредиту" (для передплатників).

 

3) З 1 вересня ціна на газ для населення не зміниться

Підвищення тарифів на газ для населення перенесли ще на місяць. Кабмін постановою від 29.08.2018 р. №669 продовжив спецзобов’язання Нафтогазу на продаж газу за зниженими цінами для потреб населення до 1 жовтня 2018 року.

 

Проте  з 1 вересня Нафтогаз підвищує мінімальні ціни на газ для промспоживачів на 4,6% – до 10599,6 грн за тис. куб. м.

 

4) З 1 вересня українські мами отримуватимуть бебі-бокси для новонароджених

Орієнтовна вартість пакета для новонародженого 5 тис. гривень. До складу будуть входити дитячі серветки, пелюшки гігієнічні, присипка, масло, крем, силіконова соска, пустушка, фітозбори для ванночок, пляшка дитяча, підгузники, ковдра, навчальні матеріали і термометр.

Докладніше про це читайте тут і тут.

 

5) З 8 вересня - нові форми загального ветеринарного документа на ввезення та загального документа на ввезення

Нові форми затверджені постановою КМУ від 18.07.2018 р. №580. На думку Уряду, це дозволить посилити контроль за переміщенням через державний кордон України харчових продуктів, а також зменшити обсяги контрабандного ввезення (пересилання) на митну територію України товарів продовольчої групи та забезпечити належні умови для здійснення передбачених законодавством видів контролю.

 

6) З 11 вересня за старими реквізитами сплачувати податки не зможемо 

Нагадуємо, що з 02.07.2018 р. функціонують нові рахунки для сплати податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО - 899998). Усі нові рахунки (за областями) можна переглянути тут>>

До 10 вересня діяв перехідний період. Але вже з 11 вересня 2018 року кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки, не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться  платникам як нез’ясовані надходження. Деталі - у новині.

 

7) Для переходу на "спрощенку" з ІV кварталу 2018 року - подайте заяву до 14 вересня

Суб’єкти господарювання, які бажають з 1 жовтня поточного року перейти на сплату єдиного податку або змінити групу єдиного податку, повинні не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу подати до Центру обслуговування платників заяву встановленої форми про право застосування спрощеної системи оподаткування. Граничний термін - 14 вересня.

Якщо ж навпаки бажаєте відомвитись від спрощеної системи, то заяву слід подати до 20 вересня.

 

8) З 27 вересня 2018 року паркуватися будемо по-новому

27 вересня 2018 року набере чинності Закон від 21.12.2017 р. №2262-VIII, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів". Відповідно до закону інспектори з паркування матимуть право притягати до відповідальності порушників правил зупинки-стоянки, якщо це порушення зафіксоване в режимі фотозйомки/відеозапису. Але це ще не все... Всі подробиці цих новацій читайте у новині.

***

Як бачимо, змін наразі небагато. Але це лише поки що. Адже вже з наступного тижня повертається з "канікул" Верховна Рада. У депутатів накопичився ряд законопроектів, які вони не встигли проголосувати до літніх канікул. Ще кілька документів очікують розгляду до другого читання. Також до 15 вересня мають внести до ВРУ проект Держбюджету-2019.

За всіма змінами будемо стежити та максимально швидко інформувати вас про це.

Залишайтеся з нами!

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»