• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Яка відповідальність за незазначення в формі №1ДФ виплати ФОПу? 

Підприємство здійснювало виплати ФОПу за надані послуги, але не відображало виплати в формі №1ДФ. Яка відповідальність за такі дії? 

Кадрова документація: чи можна вести лише в електронному вигляді? 

Чи можна вести особові справи працівників лише в електронному вигляді? Які документи можна оформляти в електронному варіанті?  

Передача талонів на пальне працівнику підприємства 

Які податкові наслідки передачі підприємством талонів на пальне працівнику для власного авто для вирішення питання проїзду до та з місця роботи на час карантину? 

Застосування РРО при продажу з відстрочкою платежу 

Підприємство здійснює реалізацію медичних товарів з відстрочкою платежу. Як необхідно формувати чек через РРО у разі продажу товару з передоплатою, відстрочкою платежу або через кур’єрську службу (в тому числі накладений платіж)? 

Формування собівартості продукції: як облікувати? 

Як відобразити в бухобліку формування собівартості (вартість виготовленої продукції + програмування + наладка)? 

Переведення працівників з одного підприємства до іншого

ФОП "А"на ІІ групі призупинив роботу. Хоче запропонувати своїм співробітникам перейти працювати до ФОПа "Б". Як правильно оформити таке переведення? Якщо це буде звільнення, чи потрібно виплачувати компенсацію, чи можна ці дні передати за новим місцем роботи?

Чи потрібно розподіляти вхідний ПДВ за наявності експортних операцій?

Підприємство – платник ПДВ здійснює експорт товарів за ставкою 0%. Чи потрiбно розраховувати коефіцієнт розподiлу ПДВ і робити річний перерахунок з ПДВ відповідно до ст. 199 ПКУ?

Виправлення в звітності донарахування резерву відпусток за минулі роки

Як виправити в бухгалтерській та податковій звітності донарахування резерву відпусток за минулі роки?

Як відобразити премію в Звіті з ЄСВ, якщо працівник місяць перебував у відпустці за власний рахунок?

Працівник цілий місяць перебував у відпустці за власний рахунок, але за цей місяць йому нараховано та виплачено премію за попередній місяць в сумі 5000 грн згідно з положенням про преміювання. Як відобразити це в Звіті з ЄСВ? Як враховується сума премії при розрахунку відпускних та лікарняних?

Чи придбавати ліцензію на зберігання палива, якщо така є на оптову та на роздрібну торгівлю?

Підприємство через власну АЗС здійснює діяльність з роздрібного продажу палива, а також продає паливо оптом. Має ліцензії на оптову та роздрібну торгівлю. Продало партію пального іншому підприємству, яке отримує його через АЗС. До моменту відбору придбаної партії вона знаходиться на АЗС на зберіганні. Чи потрібна ліцензія на зберігання?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»