• Посилання скопійовано

Податкова бере під контроль інтернет-платежі

Виявлення кіберзлочинності є одним із пріоритетних напрямів діяльності податкової міліції. Про це заявив перший заступник голови ГНС України — начальник податкової міліції Андрій Головач під час оперативної наради, повідомляє прес-служба відомства.

«Для цього ми створюємо відповідні підрозділи, які протистоятимуть кіберзлочинності, пов’язаній з несплатою податків. А це — ринок обігу електронних грошей, що стрімко зростає, різного роду платіжних систем, електронних ваучерів операторів мобільного зв’язку, інтернет-провайдерів, інтернет-торгівлі тощо», — зазначив Андрій Головач.

Також він поінформував присутніх про головні напрями діяльності податкової міліції у 2012 році. Серед них: контроль надходжень до місцевих бюджетів, разом із Національним банком України запобігання незаконному виведенню валюти за кордон, протидія розкраданню державних коштів під час закупівель та контроль за діяльністю державних монополій, виявлення схем незаконного формування та відшкодування ПДВ при експортно-імпортних операцій.

«Відпрацювання зазначених операцій сприятиме збільшенню бази оподаткування тільки з податку на прибуток на 4-5 млрд грн, позитивно вплине на зовнішньоекономічне сальдо, а також збільшить надходження валютної виручки», — додав А. Головач.

 

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»