• Посилання скопійовано

З 2019 року почне діяти електронний документообіг у банківській системі. Постанова НБУ

НБУ уможливив електронний документообіг в банківській системі завдяки затвердженню нових правил

З 2019 року почне діяти електронний документообіг у банківській системі. Постанова НБУ

НБУ розповідає, що уможливив електронний документообіг в банківській системі завдяки затвердженню сучасних та зручних «Правил застосування переліку документів, що утворюються в діяльності Національного банку України та банків України» (далі – Правила).

«Національний банк розробив нові Правила застосування переліку документів у рамках спільного проекту центробанку та Незалежної асоціації банків України Paperless. Їх головною перевагою є те, що усі документи тимчасового терміну зберігання можуть офіційно зберігатися лише в електронному вигляді. Це – дійсно великий крок назустріч електронному документообігу в банківській системі», – прокоментував заступник директора департаменту забезпечення діяльності, начальник управління діловодства Національного банку Віктор Носулько.

Відтепер Правила містять 13 розділів замість 19. Вони стали удвічі коротшими: завдяки систематизації та уніфікації статей, а також усуненню дубляжу та видаленню неактуальних видів документів – із 1296 статей старої версії Правил у прийнятому документі залишилося 600 статей.

Правила традиційно визначають:

Крім того, застосування нових Правил також сприятиме зменшенню витрат на формування та зберігання документів у Національному банку та банках України.

Новий документ, затверджений постановою Правління НБУ від 27.11.2018 р. №130, набере чинності з 1 січня 2019 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»