• Посилання скопійовано

Увага! З 13 січня 2020 року діятиме нова форма платіжного доручення

У новій формі платіжного доручення буде виключено реквізит «Код банку». НБУ затвердив постанову від 06.11.2019 р. №127

Увага! З 13 січня 2020 року діятиме нова форма платіжного доручення

НБУ повідомляє, що заповнювати документи на переказ коштів стане простіше завдяки оновленню вимог Національного банку до заповнення реквізитів розрахункових документів.

У розрахункових документах на переказ коштів буде виключено реквізит «Код банку», оскільки міжнародний номер банківського рахунка IBAN вже містить у собі цю інформацію.

Це дозволить уникнути дублювання реквізитів відповідно до вимог постанови Правління НБУ від 28.12.2018 р. №162 щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Зазначені зміни затверджені постановою Правління НБУ від 06.11.2019 р. №127 «Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», що набирає чинності з 13 січня 2020 року.

Крім того, цей документ визначає, що організаційні питання здійснення розрахунків із використанням чекової книжки (чека) банки регулюють внутрішніми правилами самостійно.

Нагадаємо, що усі банки України повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунка IBAN.

Всі новини щодо впровадження та застосування IBAN дивиться за посиланням.

 

Від редакції

Нагадаємо, що раніше НБУ наголошував на перенесенні строку переходу на IBAN на 13 січня 2020 року.

Відповідно включно до 12 січня 2020 року банки прийматимуть до виконання документи на переказ коштів, у яких заповнено або пара реквізитів «Код банку» та «Рахунок», або рахунок  за стандартом IBAN, а з 13 січня 2020 року – виключно рахунок за стандартом IBAN.

Зауважимо, що на сплату податків та ЄСВ така пролонгація не впливає. Нових повідомлень від ДПС та Держказначейства не було. Тому податки сплачуємо вже за новими реквізитами.

Як дізнатися про нові рахунки для податків в Е-кабінеті, дивиться тут.

***

Читайте також:

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»