• Посилання скопійовано

УВАГА! З 1 жовтня почнуть діяти нові рахунки з ЄСВ

З 1 жовтня 2019 року функціонуватимуть нові рахунки 3719 за стандартом IBAN. З цієї дати сплачені суми за старими рахунками будуть повертатися платникам, як нез’ясовані надходження

УВАГА! З 1 жовтня почнуть діяти нові рахунки з ЄСВ

З 1 жовтня 2019 року вступають в дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя територіальних органів Державної податкової служби України для сплати коштів ЄСВ та фінансових санкцій за стандартом IBAN (29 літерно-цифрових символів)!!!. Про це спершу повідомила ДПС у Полтавській області та ще 5 регіональних відділень, а 1 жовтня весь реєстр оприлюднила ДПСУ.

Податківці зазначили, що граничний термін використання існуючих рахунків для зарахування ЄСВ, які відкриті на балансі ГУ Казначейства в областях та Києві, спливає 30 вересня 2019 року. Починаючи з 1 жовтня 2019 року кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки з ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Про перехідний період використання старих рахунків у повідомленні ДПСУ також не йдеться. Тож з 1 жовтня потрібно сплачувати ЄСВ на нові рахунки. 

Станом на 1 жовтня нові рахунки опубліковано для усіх територіальних відділень ДПС:

У файлі рахунків є окремий стовбець щодо символів з  ЄСВ. Нагадуємо, що кожна категорія платників, передбачена Законом про ЄСВ, має свій символ звітності, що відповідає коду класифікації рахунків (201, 202, 203, 204, 205, 206, 207). Про це докладніше тут.

Раніше Держказначейство наголошувало, що нові рахунки почнуть діяти з 1 листопада 2019 року. Про це ми писали тут. Але потім Держказначейство м. Києва підтвердило інформацію про початок застосування нових рахунків з 1 жовтня 2019 року. Відповідна інформація знаходиться за посиланням.

 

Щодо заповнення платіжного доручення

  • По-перше, оскільки ЄСВ не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі «Отримувач» платіжного доручення зазначаються найменування органу ДПС та його код ЄДРПОУ. Цю інформацію слід перевірити в Е-кабінеті або на сайті ДПС.
  • По-друге, до появи нової форми платіжного доручення,  за рекомендацією НБУ, у разі заповнення номера рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN у реквізиті «Код банку платника/отримувача» зазначатимуть нуль.
  • По-третє, приклад заповнення платіжного доручення у перехідний період був презентований НБУ під час круглого столу з банками. З ним можна ознайомитися тут.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»