• Посилання скопійовано

Комітет Ради проти збільшення переказів без ідентифікації до 25 тис. грн

Комітет ВРУ з питань фінансів відмовився підтримати законопроект №3686 про збільшення максимальної суми грошового переказу без ідентифікації з 5 до 25 тисяч гривень.

Комітет Ради проти збільшення переказів без ідентифікації до 25 тис. грн

28 вересня, комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики відмовився підтримати законопроект №3686 про збільшення максимальної суми грошового переказу без ідентифікації. Законопроект зареэстували ще в червны, а суму пропонували збільшити з 5 тисяч до 25 тисяч гривень.

Законопроект підтримали дев'ять членів комітету, стільки ж утрималися і ще один проголосував "проти". Відповідне рішення прийнято на засіданні комітету. Розповідає РБК-Україна.

Також в ході засідання перший заступник міністра фінансів Денис Улютин повідомив, що закон про фінмоніторинг, який передбачає максимальну суму платежу без ідентифікації на рівні 5 тисяч гривень, ухвалювався в рамках зобов'язань України при отриманні макрофінансової допомоги.

28 квітня набрали чинності зміни до закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення". З того часу анонімно не можна відправляти понад 5 тисяч гривень без відкриття рахунку, поповнювати рахунки інших людей, поповнювати рахунки в платіжних терміналах на цю суму і платити за отримані товари або послуги.

Також цей закон змінив систему ідентифікації клієнтів банків і небанківських фінустанов, однак в НБУ відзначали, що він не торкнеться більшості платежів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»