• Посилання скопійовано

Оновлено порядок приєднання абонентів до Системи BankID НБУ

НБУ вдосконалив процес приєднання до Системи Bank ID НБУ

Оновлено порядок приєднання абонентів до Системи BankID НБУ

Національний банк України продовжує активний розвиток системи диcтанційної ідентифікації BankID НБУ та вдосконалює процес приєднання до Системи Bank ID НБУ.

Це зумовлено, зокрема, увагою регулятора до питань безпеки під час передавання даних користувачів та комплаєнс-перевірки претендентів перед підключенням до Системи BankID НБУ. Нагадаємо, що наразі в системі діють жорсткі вимоги до передавання та використання даних користувачів, а також до прозорості послуг, які можуть їм надаватися. 

Важливими змінами до порядку приєднання абонентів до Системи BankID НБУ стали вимоги щодо дотримання претендентами вимог законодавства в частині розкриття інформації про банківські або фінансові послуги, які надаються установою.

Також Національний банк:

  • уточнив перелік документів, що повинні подаватися перед підключенням до Системи BankID НБУ.  Зокрема, відтепер потрібно буде надати перелік електронних ключів, які планується передавати в запиті на електронну дистанційну ідентифікацію користувача;
  • визначив терміни підключення абонентів до тестового середовища. Після укладення договору приєднання установа має розпочати тестування протягом шести місяців із дати прийняття рішення;
  • детально описав процес підключення додаткових абонентських вузлів та порталів послуг. Відтепер для цього абоненти повинні подати відповідну заяву до Національного банку та отримати її погодження;
  • оновив форму заяви про намір приєднання до Системи BankID НБУ та запровадив нову форму заяви про намір підключення додаткового абонентського вузла.

Відповідні зміни унесені 30 березня 2021 року до  Порядку приєднання абонентів до Системи BankID НБУ та припинення їх участі в системі (протокол № 57/16/2021 від 30.03.2021 року).

Довідково

Система BankID НБУ сьогодні налічує 84 абонента, з них 32 – банки та 52 – надавачі послуг.

Громадяни, які мають рахунки в цих 32 банках (а це 99% клієнтів – держателів платіжних карток на українському ринку), уже сьогодні можуть отримати дистанційний доступ до фінансових, адміністративних та інших послуг, використовуючи Систему BankID НБУ.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»