• Посилання скопійовано

Діє новий підхід щодо оцінки кредитного ризику

НБУ врегулював окремі питання щодо оцінки кредитного ризику за спрощеним підходом

Діє новий підхід щодо оцінки кредитного ризику

Національний банк України з метою забезпечення врегулювання практичних аспектів визначення банками розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями вносить зміни:

  • до Постанови Правління НБУ від 30.06.2016 р. №351 «Про затвердження Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями» (зі змінами) – у частині надання права банкам, які здійснили переведення активів боржника – юридичної особи з групової оцінки на  індивідуальну для подальшої оцінки за спрощеним підходом, до 01.10.2021 не застосовувати ознаку дефолту та інформацію про 10 (дефолтний клас) із Кредитного реєстру НБУ, що пов’язані з відсутністю в банку фінансової звітності боржника;
  • до Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями, затвердженого постановою Правління НБУ від 30.06.2016 р. №351 (зі змінами), – у частині уточнення застосування окремих умов до оцінки кредитного ризику за спрощеним підходом. 

Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 13.08.2021 р. №87.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»