• Посилання скопійовано

НБУ оновив порядок арешту рахунків в інвалюті та банківських металах

Внесено зміни в порядок прийняття до виконання документ про арешт усіх коштів та банківських металів

НБУ оновив порядок арешту рахунків в інвалюті та банківських металах

Ліга:Бізнес розповідає, що Правління Нацбанку постановою від 08.11.2021 р. №116 змінило норми Положення про порядок виконання банками документів на переказ, примусове списання і арешт коштів в іноземних валютах та банківських металів. Документ набуває чинності 11 листопада 2021 року.

Внесено зміни в порядок прийняття до виконання документ про арешт усіх коштів та банківських металів.

Зазначено, що банк зобов'язаний за поточними рахунками клієнта прийняти до виконання документ про арешт усіх коштів та банківських металів за всіма видами валют і банківських металів із зазначенням суми/маси або без зазначення суми/маси за кожним видом валют чи банківських металів, або із зазначенням загальної суми в національній валюті за всіма видами валют і банківських металів, або коштів та банківських металів за окремим видом валют та банківських металів із зазначенням суми/маси за ним/ними або без зазначення суми/маси.

Банк зобов'язаний за коррахунками банку-боржника в банківських металах прийняти до виконання документ про арешт банківських металів за всіма видами банківських металів із зазначенням маси за кожним видом банківських металів або із зазначенням загальної суми в національній валюті за всіма видами банківських металів банку чи банківських металів за окремим видом банківських металів із зазначенням маси за ними.

Банк виконує документ про арешт щодо тих поточних рахунків клієнтів і лише тих видів валют та/або банківських металів, які зазначені в цьому документі.

Банк виконує документ про арешт щодо тих коррахунків банків у банківських металах і лише тих видів банківських металів, які зазначені в цьому документі.

Банк не виконує видаткових операцій за поточними рахунками клієнта, на кошти та/або банківські метали на яких накладено арешт, до забезпечення суми/маси, зазначеної в документі про арешт, або до отримання передбачених законодавством України документів про зняття арешту з коштів та/або банківських металів.

Банк не виконує видаткових операцій за коррахунками банку, на банківські метали на яких накладено арешт, до забезпечення маси, зазначеної в документі про арешт, або до отримання передбачених законодавством України документів про зняття арешту з банківських металів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»