• Посилання скопійовано

15 серпня – початок перебігу строків з виконання вимог і запитів НБУ про надання інформації

Надання небанківськими фінустановами НБУ інформації та документів щодо ліцензування та реєстрації відновлюється

15 серпня – початок перебігу строків з виконання вимог і запитів НБУ про надання інформації

Національний банк України з 15 серпня 2022 року відновлює надання небанківськими фінансовими установами регулятору інформації та подання документів з питань ліцензування та реєстрації. Про це Національний банк повідомляє небанківські фінансові установи відкритим листом

Нагадаємо, з 3 березня 2022 року небанківські фінансові установи були звільнені від обов’язку надавати Національному банку зазначену вище інформацію та подавати документи. 

Сьогодні більшість учасників ринку небанківських фінансових послуг оговталися від шоків війни і відновили свою роботу. Надання інформації та подання документів регулятору – важлива передумова нормального функціонування ринку, незважаючи на війну, що триває в Україні. 

Тому з 15 серпня 2022 року встановлюється початок перебігу строків щодо виконання вимог та запитів Національного банку про надання інформації та подання документів, направлених під час дії воєнного стану, відновлення подання яких планувалося з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. 

Водночас Національний банк може встановити окремим піднаглядним особам інший строк щодо надання інформації та подання документів, ніж встановлений у вимогах та запитах Національного банку, шляхом надсилання додаткових листів. 

Крім того, для небанківських фінансових установ, місцезнаходженням яких є населені пункти територіальних громад, включених до переліку територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), що формується в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, перебіг строків надання інформації та подання документів вважається зупиненим до  моменту деокупації.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»