• Посилання скопійовано

Нацбанк розмістив до обговорення нові вимоги страховиків

Національний банк України оприлюднив до обговорення проєкт Положення про особливості укладення договорів страхування зі споживачами

Нацбанк розмістив до обговорення нові вимоги страховиків

Національний банк України пропонує до обговорення проєкт Положення про особливості укладення договорів страхування зі споживачами (далі – Положення), яке має сприяти запобіганню порушенням страховиками прав і свобод споживачів.

Оновлені вимоги до договорів передбачають включення до договорів страхування інформації для сплати страхової премії, отримання страхового відшкодування, подання звернень та забезпечать правову визначеність щодо застосування електронного підпису уповноваженою особою страховика або страхового посередника. 

Положенням передбачено низку вимог до форми та змісту договорів страхування, а саме:

  • визначення переліку інформації, яка повинна міститися в договорі страхування, уключаючи особливості за класами страхування; 
  • визначення переліку положень, які не повинні міститися в договорі страхування; 
  • вимоги щодо використання в договорі страхування термінології, визначеної законодавством України, та викладення умов договору страхування у відповідних за змістом розділах; 
  • порядок надання споживачу договору страхування (уключаючи договір, укладений у формі електронного документа); 
  • вимоги до форми та змісту договорів, що укладаються у формі електронного документа, уключаючи наявність електронних підписів сторін договору. 

Ознайомитися з проєктом Положення та презентаційними матеріалами до нього можна за посиланнями:

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до проєкту до 27 вересня 2023 року (включно) на електронну адресу Consumer.Protection@bank.gov.ua.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»