• Посилання скопійовано

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Зокрема, регулятор збільшив граничні терміни розрахунків за експортно-імпортними контрактами

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження

Національний банк України  продовжує поступову лібералізацію регулювання валютного ринку. Чергові кроки у цьому напрямі затверджено постановою Правління Національного банку України № 361 від 28 липня 2016 року “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України”. А саме:

 - подовжено граничний строк для розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів з 90 днів до 120 днів;

- полегшено умови для здійснення платежів за імпортними контрактами клієнтів, у тому числі авансових платежів. Досі банки мали використовувати виключно акредитивну форму розрахунків, якщо сума платежу перевищувала 500 тис. дол. США. Відтепер така вимога розповсюджуватиметься лише на платежі на суму понад 1 млн. дол. США;

- надано банкам за певних умов можливість купувати іноземну валюту при погашенні ОВДП з індексованою вартістю.

«Такі рішення демонструють незмінність нашого курсу на валютну лібералізацію та є важливим кроком на шляху до вільного валютного ринку та безперешкодного руху капіталу, - зазначила  Голова Національного банку Валерія Гонтарева, анонсуючи сьогодні послаблення обмежень під час прес-конференції з монетарної політики. - Українській бізнес сподівався на ці рішення. Як наслідок, вітчизняні виробники зможуть активізувати зовнішньоекономічну діяльність, а ми водночас збережемо стабільність на валютному ринку».

Зміни набувають чинності з 29 липня 2016 року.

Читайте також: З 29 липня - облікова ставка НБУ 15.5% 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»