• Посилання скопійовано

НБУ продовжив для банків процес переходу на МСФЗ 9

Нацбанк не буде штрафувати банки за порушення ними до 30 червня 2018 року (включно) вимог нормативно-правових актів НБУ щодо подання статистичної звітності та нормативів діяльності, якщо такі порушення пов’язані із перекласифікацією і зміною оцінки фінансових інструментів відповідно до МСФЗ 9

НБУ продовжив для банків процес переходу на МСФЗ 9

Національний банк продовжує для банків України процес запровадження в бухгалтерському обліку Міжнародного стандарту фінансової звітності 9 "Фінансові інструменти" (далі – МСФЗ 9).

Для забезпечення поступового переходу банків України на МСФЗ 9 Національний банк не застосовуватиме до банків заходів впливу за порушення ними до 30 червня 2018 року (включно) вимог нормативно-правових актів НБУ щодо подання статистичної звітності та нормативів діяльності, якщо такі порушення пов’язані із перекласифікацією і зміною оцінки фінансових інструментів відповідно до МСФЗ 9.

Відповідні норми містить Постанова НБУ від 28.03.2018 р. №29 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 12 січня 2018 року № 1".

Ця постанова набере чинності з 30 березня 2018 року.

***

Читайте також:

Нацбанк сприяє поступовому переходу банків на МСФЗ 9.

Мінфін оприлюднив МСФЗ 9 в українському перекладі.

Хто з підприємств та коли має перейти на МСФЗ: роз’яснення від Мінфіну.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»