• Посилання скопійовано

Комісію банків планують суттєво зменшити

Великі торговці активно лобіюють обмеження на розмір комісій, які стягують банки за проведення операцій по банківських платіжних терміналах

Комісію банків планують суттєво зменшити

Про це на своїй сторінці в Facebook написав співзасновник проекту Monobank Олег Гороховский.

Він відмітив, що сьогодні комісія за приймання карт коливається від 1,8 до 2,0%. Проте постановою, яку планують внести в Раду наступного тижня, хочуть обмежити ці комісії - 1,5% з липня 2020 року, 1% з січня 2021 року і 0,5% з липня 2021 року.

Гороховський зазначив, що для банків сьогодні - це основне джерело комісійного доходу за картами, 60% якого ми, наприклад, відправляємо на кешбеки і мотивацію безготівкових розрахунків.

"Я дуже сильно сумніваюся, точніше, упевнений на 1000%, що таке зниження комісій не призведе до зниження цін у великих торговців. Згадайте, чи коригують вони ціни на імпортні позиції, якщо гривня зміцнюється на 1%".

Зате, на думку О. Гороховського :

  • кешбеків не буде;
  • з'явиться комісії за обслуговування карт;
  • клієнти почнуть більше платити кешем, що і треба торговцям.

Схожі обмеження в Європі призвели до масового введення комісій за обслуговування карт, появи функціоналу в терміналах, який намагається змусити клієнта заплатити в іншій валюті і провести конвертацію.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»