• Посилання скопійовано

НКЦПФР ухвалила порядок складання та розкриття інформації КУА

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) ухвалила Положення про порядок складання та розкриття інформації компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Таке рішення було прийнято на засіданні регулятора 8 травня 2012 року.

«Варто зазначити, що документ є довгоочікуваним серед компаній з управління активами, оскільки новації, запропоновані у ньому, значно спрощують систему подання інформації до Комісії. Так, новий порядок запроваджує подання звітності компаніями з управління активами та особами, що здійснюють управління активами недержавних пенсійних фондів, у вигляді електронних документів з використанням системи електронного документообігу та уніфікує вимоги щодо обсягу та наповнення інформації, яка розкривається одним професійним учасником фондового ринку», — пояснює переваги документа О. Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Це Положення визначає склад, порядок та терміни подання до Комісії компанією з управління активами або особою, що здійснює управління активами недержавних пенсійних фондів, інформації щодо фінансового стану компанії з управління активами, даних про результати діяльності та розрахунок вартості чистих активів інститутів спільного інвестування (пайових та корпоративних інвестиційних фондів) та про управління активами недержавного пенсійного фонду (відкритого, корпоративного, професійного).

Наразі документ передано для погодження профільним міністерствам, а також розміщено на сайті Комісії для отримання коментарів від учасників ринку та громадськості.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»