• Посилання скопійовано

НКЦПФР схвалила зміни до нормативних актів, що регулюють діяльність ПІФ

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) удосконалить нормативну базу, що регулює діяльність ПІФ (пайових інвестиційних фондів). З цією метою регулятор на своєму засіданні, що відбулося 8 травня 2012 року, прийняв рішення «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

«Цим документом ми плануємо не лише привести регуляторну базу НКЦПФР у відповідність до чинного законодавства, а й удосконалити нормативні документі Комісії, які регулюють діяльність ПІФ задля зручності учасників ринку. Крім того, зміни сприятимуть створенню єдиного підходу до реєстрації випуску пайових цінних паперів та уніфікації вимог, що стосуються їх емісії. Маю надію, що врегулювання цих питань зробить захист прав власників інвестиційних сертифікатів більш ефективним та мінімізує порушення у цій сфері», — зауважила Оксана Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Загалом цим документом передбачається удосконалення порядку реєстрації ПІФ та внесення змін до їх регламентів. Крім того, рішення зачіпає порядок реєстрації і внесення змін до проспекту емісії інвестиційних сертифікатів ПІФ.

Наразі документ розміщено на офіційному сайті регулятора, де громадськість має змогу з ним ознайомитися; після завершення цього процесу рішення буде направлено на узгодження до профільних міністерств і відомств.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»