• Посилання скопійовано

НКЦПФР затвердила порядок ведення реєстру аудиторів та аудиторських фірм

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) ухвалила проект рішення «Про затвердження Порядку ведення реєстру аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на фондовому ринку» на черговому засіданні від 15 травня 2012 року.

«Питання порядку ведення реєстру аудиторських фірм є вкрай важливим для Комісії, і НКЦПФР вже давно стурбована аспектами підвищення якості аудиторських звітів. Адже аудиторський висновок дає регулятору можливість впевнитися, що фінансова звітність компанії відображає достовірну та точну інформацію за минулий рік, що необхідно для прозорої та ефективної роботи», — запевнив М. Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.

Що стосується основних змін, впроваджуваних новим документом, то вони полягають у тому, що через три місяці з дати набрання чинності цим рішенням аудиторські перевірки матимуть право проводити тільки аудиторські фірми, включені до реєстру аудиторів та аудиторських фірм. Цей реєстр аудиторів та аудиторських фірм, які можуть проводити аудиторські перевірки фінансових установ, що здійснюють діяльність на фондовому ринку, складатиме та супроводжуватиме фондовий регулятор.

Загалом новий Порядок передбачає налагодження співпраці аудиторських фірм та регулятора, удосконалення процесу надання інформації до Комісії, що, своєю чергою, спрямовано на підвищення прозорості фондового ринку України.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»