• Посилання скопійовано

НКЦПФР ухвалила Положення, що урегулює маржинальні операції на фондовому ринку

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) ухвалила Порядок та умови провадження торговцем цінними паперами брокерської діяльності за договорами на брокерське обслуговування з подальшим врегулюванням зобов’язань клієнта, що мають врегулювати маржинальні операції на фондовому ринку. Відповідне рішення було прийнято на засіданні регулятора 7 червня 2012 року.

«Одним із основних завдань, які ми переслідували, готуючи документ, був захист прав інвесторів, оскільки Порядок націлений на зменшення ризиків для них при здійсненні маржинальних операцій. Відтепер згідно з документом учасники ринку надаватимуть інформацію про такі угоди, тому регулятор матиме змогу контролювати цю сферу. Цей документ є важливим насамперед виходячи з актуальності маржинальних операцій в нинішніх ринкових реаліях. Ми розраховуємо, що впровадження цього положення дасть нам можливість регулювати цей ринковий сегмент», — стверджує О. Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР.

Цей документ регламентує загальні вимоги до маржинальних операцій, порядок їх здійснення, визначає додаткові умови до договору на брокерське обслуговування, а також регулює граничний рівень маржі, коли торговець не матиме права укладати договори або здійснювати операції через високий ступінь ризику. Учасники ринку відтепер надаватимуть дані про маржинальні операції не тільки як інформацію щодо брокерської діяльності, а виокремлюватимуть саме такі угоди, надаючи звітність до організаторів торгівлі та до регулятора.

Найближчим часом Порядок буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора, а також узгоджено з профільними міністерствами та відомствами.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»