• Посилання скопійовано

НКЦПФР ініціює зміни до здійснення емісії та реєстрації випуску акцій при реорганізації АТ

НКЦПФР ініціює зміни до здійснення емісії та реєстрації випуску акцій при реорганізації акціонерних товариств.

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Порядку здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, або до яких здійснюється приєднання».

«Новий документ був розроблений з урахуванням сьогоднішніх ринкових реалій, а також нових вимог законодавства, що регулюють це питання; він насамперед має визначити порядок здійснення емісії акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення акціонерних товариств, а також пояснити правила реєстрації та скасування випусків акцій таких підприємств. Оскільки Положення, що зараз регулює це питання, не повністю відповідає нинішньому законодавству та сучасному стану фондового ринку, Комісія розробила новий порядок, покликаний спростити та уніфікувати такі процедури. Ми сподіваємося, що внаслідок прийняття цього рішення учасники ринку отримають єдиний нормативно-правовий акт, що відповідатиме вимогам чинного законодавства і встановлюватиме порядок емісії та реєстрації випуску акцій при реорганізації господарських товариств», — зазначила Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР.

Найближчим часом документ буде розміщено на офіційному сайті Комісії, де громадськість матиме змогу ознайомитися з проектом.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»