• Посилання скопійовано

НКЦПФР змінює порядок проведення перевірок діяльності СРО

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) змінює Порядок проведення перевірок діяльності саморегулівних організацій професійних учасників фондового ринку. З цією метою 26 червня 2012 року на черговому засіданні регулятора було схвалено проект відповідного рішення.

«Основною метою підготовки таких змін стала необхідність уніфікації процедури перевірки та приведення діючого регуляторного акта у відповідність до вимог законодавства, -- пояснює О. Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР. -- Так, новий порядок визначає місце проведення перевірки та підстави для проведення планових та позапланових перевірок діяльності СРО. Також новий документ доповнено відповідними розділами в частині опису прав та обов’язків робочої групи, яка здійснює перевірку, та СРО і її посадових осіб у цьому процесі. Крім того, змінений порядок регламентує процес вилучення документів під час перевірки та роботу з ними».

Прогнозується, що зміни Порядку підвищать не тільки ефективність та прозорість перевірок СРО, але й сприятимуть їх плідному й конструктивному діалогу з регулятором.

Незабаром проект рішення буде опубліковано на сайті Комісії для отримання пропозицій і зауважень від зацікавлених осіб та громадськості.

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»