• Посилання скопійовано

НКЦПФР схвалила зміни до вимог щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) ухвалила Зміни до Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів, щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють.

«Передусім зазначу, регулятор керувався завданням привести свої нормативно-правові акти у відповідність до внесених змін до законодавства України. Так, Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» були внесені зміни стосовно складу та структури інвестиційного портфеля НПФ. У зв’язку з цим виникла необхідність розробити проект регуляторного акта, у якому будуть враховані підготовлені зміни до Закону, що дозволить вдосконалити процедуру моніторингу дотримання вимог законодавства особами, які здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів, а саме: активами недержавних пенсійних фондів щодо складу та структури пенсійних активів», -- зауважила О. Симоненко, директор департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.

Зокрема, зміни до цього положення повинні оптимізувати склад та структуру пенсійних активів, а також деталізувати таке поняття, як «інші активи». Крім того, значну увагу регулятор приділив визначенню поняття облігацій українських емітентів, що можуть входити до складу активів, зокрема їх обігу на біржах. «Ми маємо надію, що прийняття регуляторного акта надасть можливість таким профучасникам ефективніше інвестувати в пенсійні активи та знизить ризик їх втрати і знецінення, що, безумовно, сприятиме захисту прав інвесторів, які є учасниками недержавних пенсійних фондів», -- додала О. Симоненко.

Загалом ці зміни розроблено на виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення», що набирає чинності з 18 липня 2012 року та встановлює вимоги до осіб, що здійснюють діяльність з управління активами пенсійних фондів.

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»