• Посилання скопійовано

Затверджена процедура проведення конкурсів з продажу пакетів акцій АТ

Наказ Фонду держмайна, Антимонопольного комітету, НКЦПФР від 10.05.2012 р. № 639, 282-р, 674 «Про затвердження Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств»

Фонд держмайна спільно з Антимонопольним комітетом та НКЦПФР затвердили Положення про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, яким встановлюється порядок підготовки, організації та проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, що належать державі у статутних капіталах акціонерних товариств, що здійснюють державні органи приватизації, у тому числі за участю уповноважених ними юридичних осіб (радників).

Так, зокрема, у конкурсі мають право брати участь потенційні покупці, які відповідають вимогам ст. 8 Закону "Про приватизацію державного майна" та кваліфікаційним вимогам та/або додатковим умовам участі у конкурсі (у разі їх встановлення).

У конкурсі з продажу пакетів акцій розміром не менш як 60 відсотків статутного капіталу товариств групи Г можуть брати участь тільки інвестори, заінтересовані у довгостроковому розвитку товариств після приватизації, які відповідають кваліфікаційним вимогам.

Конкурс проводиться конкурсною комісією, порядок утворення якої, її статус, права і обов’язки визначаються Положенням про конкурсну комісію.

Членом комісії не може бути особа, яка має особисту або ділову зацікавленість щодо результатів конкурсу та визначення переможця.

Положення набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»