• Посилання скопійовано

НКЦПФР змінила порядок реєстрації випуску іпотечних облігацій

Передбачено необхідність оформлення проспекту емісії при приватному розміщенні облігацій

Національна комісія цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР) затвердила зміни до Положення про порядок реєстрації випуску звичайних іпотечних облігацій, проспекту емісії, звіту про результати розміщення іпотечних облігацій, погашення та скасування реєстрації випуску іпотечних облігацій. Відповідне рішення ухвалено на засіданні регулятора 24 липня 2012 року. Про це повідомили у прес-службі НКЦПФР.

У відомстві пояснили, що зміни до Положення передбачають оформлення проспекту емісії не лише при відкритому, а й при закритому розміщенні цінних паперів. Емітент має право оформити проспект емісії цінних паперів (крім пайових), які підлягають публічному розміщенню, двома частинами (базовий проспект емісії та проспект емісії цінних паперів відповідного випуску), що підлягають реєстрації у НКЦПФР у встановленому нею порядку. Змінами до Положення передбачається необхідність оформлення проспекту емісії при приватному розміщенні облігацій. Також передбачено можливість оформлення проспекту емісії облігацій, що підлягають відкритому розміщенню, двома частинами, встановлено вимоги щодо порядку реєстрації випуску та проспекту емісії облігацій у таких випадках.

«Іпотечні облігації можуть бути цікавим інструментом у разі розвитку ринку та появи на ньому «довгих» грошей. Цілком імовірно, що нещодавно створене державними банками незалежне іпотечне агентство зможе привернути увагу інвесторів до цього інструменту», -- прокоментувала директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР Алла Папаїка.

На сьогодні, як повідомили у НКЦПФР, зміни до Положення вже погоджені зі всіма міністерствами та відомствами, обговорені з громадськістю та надіслані до Міністерства юстиції України для проходження процедури державної реєстрації.

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь