• Посилання скопійовано

Кабмін пропонує регламентувати випуск біржових облігацій

КМУ пропонує розширити пропозицію облігацій підприємств за рахунок біржових та інфраструктурних боргових цінних паперів

Така ініціатива міститься у законопроекті «Про внесення змін до закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», оприлюднений на веб-сайті Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Пропонується, зокрема, змінити визначення облігації підприємств на корпоративні, які випущені підприємствами, а також передбачається можливість випуску ними інфраструктурних та біржових облігацій.

Щодо інфраструктурних облігацій законопроект встановлює, що це -- корпоративні облігації, які розміщуються з метою залучення коштів для фінансування створення та/або оновлення (реконструкції, модернізації) інфраструктури, яке здійснюється відповідно до договору, складеного у рамках державно-приватного партнерства. Водночас якщо створення та/або оновлення інфраструктури передбачено договором концесії, то такі облігації, відповідно, будуть концесійними.

Щодо біржових облігацій законопроект визначає їх як корпоративні процентні або дисконтні, розміщення яких планується публічним на фондовій біржі. При цьому термін обігу таких облігацій не повинен перевищувати трьох років.

Крім того, серед вимог до емітента біржових облігацій -- інші його цінні папери повинні бути у біржовому реєстрі фондового майданчика, на якому планується розміщення, а уповноважений орган, що ухвалив рішення про відповідне розміщення, повинен існувати не менше трьох років. Якщо всі акції та облігації емітента вилучено з біржового реєстру на всіх фондових біржах, де вони торгуються, власники біржових облігацій мають право пред'явити їх до дострокового погашення.

Як повідомлялося, НКЦПФР наприкінці лютого 2012 року повідомила про намір розширити пропозицію облігацій за рахунок біржових та інфраструктурних цінних паперів. За словами члена комісії Олексія Петрашка, біржові облігації передбачають спрощений процес випуску, внаслідок чого їхнім емітентам набагато простіше позичати гроші на ринку.

Джерело: UBR

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь