• Посилання скопійовано

НКЦПФР розробила Концепцію проекту Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Концепцію проекту Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку.

Це рішення прийнято 4 вересня 2012 року на черговому засіданні регулятора.
«Передусім, зазначу, що розроблений регулятором документ є надзвичайно важливим для діяльності ринку, адже покликаний урегулювати функціонування об’єднань профучасників та вдосконалити нормативну базу, за якою вони працюють сьогодні. Ми сподіваємося, що прийняття цього документа насамперед дозволить зменшити регуляторний вплив держави на профучасників, удосконалить низку правил та стандартів, які є обов’язковими для всіх членів таких об’єднань. Крім того, документ сприятиме захисту ринку від недобросовісних та некваліфікованих учасників ринку, а також поліпшить взаємодію між членами СРО та убезпечить їхні інтереси у відносинах із владою», — зазначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.
Так, документ прописує мету прийняття цього проекту, основні проблеми, що пропонується вирішити, необхідні заходи для реалізації Концепції, принципові позиції нормативного акта та очікувані результати від прийняття документа.
Загалом Концепція була розроблена Комісією з метою врегулювати діяльність об’єднань професійних учасників згідно з нормами Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», що набере чинності на початку 2013 року, та привести нормативну базу НКЦПФР у відповідність до норм законодавства.
Найближчим часом проект Концепції буде розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі бажаючі матимуть змогу з ним ознайомитися.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»