• Посилання скопійовано

НКЦПФР погоджуватиме кандидатури керівників фондових бірж та депозитаріїв

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила Порядок погодження кандидатур керівників фондових бірж та депозитаріїв

Відповідне рішення було прийнято регулятором на черговому засіданні, що відбулося 11 вересня 2012 року.
«Цей документ прописує порядок подання та перелік документів, які надаються заявником для отримання погодження Комісії, умови, яким має відповідати кандидат на посаду керівника, порядок розгляду документів регулятором, а також вимоги до керівників фондових бірж або депозитаріїв під час їх перебування на посаді тощо. Наразі ми вже отримали побажання до змісту документа від провідних профучасників, серед яких Українська біржа, Національний депозитарій, ПАРД, Асоціація «Фондове партнерство» та врахували їх пропозиції», -- зауважив Олег Науменко, директор департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами і фондових бірж НКЦПФР.
Зокрема, Порядком передбачено отримання відомостей щодо освіти кандидата, участі в інших юридичних особах, наявності корпоративних прав, випадків адміністративної відповідальності, відомостей про родину тощо. Крім того, у рамках співбесіди кандидат зможе висловити своє бачення необхідних кроків для подальшого розвитку своєї компанії, а також можливих шляхів удосконалення діяльності підприємства, яке очолюватиме.
«Сподіваюся, такі зміни сприятимуть підвищенню професійності керівних фахівців учасників фондового ринку, а отже, і підвищенню довіри до них з боку інвесторів, що дуже важливо для розвитку ефективного фондового ринку», -- додав пан Науменко.
Документ розроблено регулятором на виконання норм частини четвертої статті 27 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».
Найближчим часом проект рішення буде оприлюднено на офіційному сайті Комісії, де всі бажаючі зможуть з ним ознайомитися, а також направлено до профільних міністерств і відомств для погодження.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»