• Посилання скопійовано

НКЦПФР: Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо вдосконалення функціонування фондового ринку

Законопроектом передбачено вдосконалення порядку видачі ліцензії на провадження відповідного виду професійної діяльності на фондовому ринку

Кабінет Міністрів України на своєму плановому засіданні, що відбулося 26 вересня 2012 року, схвалив проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення функціонування фондового ринку», розроблений НКЦПФР (Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку).
Представляючи на засіданні Уряду цей законопроект, Дмитро Тевелєв зауважив, що він передбачає внесення змін до деяких законів України, у тому числі до Закону «Про цінні папери та фондовий ринок», щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері випуску та обігу цінних паперів, а також функціонування фондового ринку. «Комісія ставить собі на меті сприяння розвитку вітчизняного фондового ринку, забезпечення його якісною нормативною та законодавчою базою, тому ми спрямовуємо свої зусилля на адаптацію законних і підзаконних актів нинішнім ринковим умовам», — наголосив Д. Тевелєв.
Що ж до змісту документа, то Комісія пропонує визначити єдиний перелік документів, які необхідно подавати для отримання ліцензії на провадження відповідного виду професійної діяльності на фондовому ринку чи відмови у видачі такої ліцензії, а також уточнення та уніфікації зазначеного переліку документів. Також текстом передбачено уніфікувати строк видачі ліцензії на провадження певного виду професійної діяльності на фондовому ринку чи відмови у видачі такої ліцензії. Ще одна норма, яка планується до запровадження в частині вдосконалення ліцензійних умов, — заборона передачі ліцензії на провадження відповідного виду професійної діяльності на фондовому ринку третім особам, а також юридичним особам, які утворилися внаслідок припинення такого учасника.
Крім того, Законопроект містить пропозиції щодо обов’язкового підтвердження аудитором України аудиторського висновку аудитора іноземної держави, що подається для отримання ліцензії на провадження певного виду професійної діяльності на фондовому ринку юридичною особою, яка має намір провадити таку професійну діяльність на фондовому ринку та засновником якої є іноземна юридична особа, та удосконалення процедури проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб — професійних учасників фондового ринку.
Додамо, що законопроект вже погоджено Міністерством юстиції України та Державною службою України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.
Зауважимо, що цей законопроект було розроблено на виконання доручення Президента України від 31 липня 2012 року №1-1/2060. Розроблений регулятором фондового ринку документ повністю враховує поставлені Президентом України завдання.
Нагадаємо, що у липні цього року Верховна Рада України прийняла три закони, розроблені НКЦПФР, а саме: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери», «Про систему депозитарного обліку цінних паперів» і вдосконалений Закон України «Про інститути спільного інвестування».

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»