• Посилання скопійовано

НКЦПФР ухвалила Положення, що урегулює управління іпотечним покриттям на фондовому ринку

НКЦПФР ухвалила Положення про іпотечне покриття звичайних іпотечних облігацій, порядок ведення реєстру іпотечного покриття та управління іпотечним покриттям звичайних іпотечних облігацій

Відповідне рішення було прийнято на останньому засіданні регулятора, що відбулося 25 вересня 2012 року.
«Насамперед зауважу, що ми доопрацювали цей документ з урахуванням вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо іпотечних облігацій». Зокрема, цим Положення визначається склад іпотечного покриття, удосконалюється ведення його реєстру, порядок та умови заміни управителя іпотечним покриттям, визначаються та доповнюються функції управителя, порядок виконання обов’язків емітентів іпотечних облігацій тощо. Крім того, регулятор передбачив використання оновленої Національним банком України класифікації якості активів за відповідними категоріями. Так, згідно з новим документом включення/вилучення активів до складу іпотечного покриття здійснюється з урахуванням їх якості та рівня ризикованості. Для нас дуже важливим напрямом роботи є мінімізація ризиків на фондовому ринку, оскільки це безпосередньо впливає на захист інтересів та прав інвесторів. Сподіваємося, що зазначені заходи дозволять зробити інвестиції більш безпечними, підвищать інтерес до здійснення діяльності з управління іпотечним покриттям та сприятимуть розвитку інструментів ринку», — зазначила О. Симоненко, директор Департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР.
Також відповідно до оновленого Положення планується удосконалити спосіб доступу до інформації, що міститься в реєстрі іпотечного покриття, що також покликано підвищити якість послуг, які мають надаватись інвесторам управителем та емітентом відповідного випуску іпотечних цінних паперів. Крім того, документ удосконалить порядок формування іпотечного покриття, принципи його збалансованості, проведення перевірок та контроль за поточним станом іпотечного покриття тощо.
Найближчим часом Положення буде оприлюднено на офіційному сайті регулятора, де всі бажаючі зможуть з ним ознайомитися, а також надіслано до профільних міністерств і відомств на погодження.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»