• Посилання скопійовано

НКЦПФР завершує внесення змін до процедури складання та подання звітності біржами та торговцями

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) завершує роботу із внесення змін до документів, що регламентують складання та подання адміністративних даних організаторами торгівлі та торговцями цінними паперами до Комісії

Відповідні рішення було прийнято на плановому засіданні регулятора, що відбулося 25 вересня 2012 року.
Як зазначають розробники документів, ключовим завданням внесених змін є вдосконалення існуючої системи подання інформації до регулятора, а також створення більш ефективного механізму надходження адміністративних даних до Комісії. НКЦПФР має на меті досягти уніфікації та спрощення формату передачі даних шляхом запровадження подання інформації у вигляді електронних документів з використанням цифрового підпису, згідно з описом розділів XML-файлів. Також автори зазначають, що відтепер надання даних для організаторів торгівлі та торговців відповідатиме нинішнім потребам на ринку цінних паперів.
До того ж надходження інформації стане більш оперативним та ефективним, адже не потрібно буде надсилати та знімати паперові копії потрібних документів. Наголосимо, що ці зміни стали одним із аспектів налагодження системи взаємодії між представниками ринку цінних паперів та регулятором.
Ці документи було прийнято з урахуванням всіх побажань учасників ринку, зацікавлених міністерств та відомств і тепер надсилаються для проходження обов’язкової процедури державної реєстрації до Міністерства юстиції України.
Ці рішення набирають чинності 1 січня 2013 року, але не раніше дня їх офіційного опублікування.
Довідкові дані
Комісією було прийнято такі рішення:
«Про затвердження Положення про порядок складання адміністративних даних щодо здійснення діяльності організаторами торгівлі, оприлюднення інформації та подання відповідних документів до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»;
«Про затвердження Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку».

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»