• Посилання скопійовано

НКЦПФР урегулює консолідований нагляд за діяльністю небанківських фінансових груп

НКЦПФР схвалила Положення про консолідований нагляд за діяльністю небанківських фінансових груп, переважна діяльність у яких здійснюється особою, яка отримала ліцензію на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку

Відповідне рішення було прийняте на плановому засіданні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, що відбулося 2 жовтня 2012 року.
«Насамперед зазначу, що цей документ прописує вимоги до регулювання діяльності фінансових груп у частині мінімізації ризиків діяльності як окремих їх учасників, так і ризиків самих груп, а також отримання від них консолідованої звітності. Зокрема, Положення визначає особу, що відповідатиме за цю діяльність, її функції та обов’язки, а також механізм погодження такої особи регулятором. На сьогоднішній день Комісія багато працює над мінімізацією ризиків на фондовому ринку, і ми сподіваємося, що відповідний документ дасть нам можливість зменшити їх у діяльності небанківських фінансових груп і таким чином захистити інвесторів. З цією метою ми приділили особливу увагу опрацюванню відповідальною особою інформації про діяльність учасників таких груп та вжиттю необхідних заходів, які дозволять відстежувати та попереджати негативні наслідки операцій її учасників», — зазначив Костянтин Кривенко, член НКЦПФР, який координує цей напрям роботи Комісії.
Крім того, документ визначає порядок подання звітності до Комісії такою особою, а також встановлює обмеження та ліміти діяльності учасників небанківської фінансової групи. Так, для учасників цієї групи висуватимуться певні умови для отримання кредитів, позик та видачі векселів на суму, яка перевищує активи всіх установ, що входять до групи. Також такі установи не матимуть права укладати цивільно-правові угоди без спеціального погодження з іншими учасниками своєї групи.
Найближчим часом проект Положення буде надіслано до профільних міністерств і відомств на погодження, а також оприлюднено на офіційному сайті регулятора, де всі охочі зможуть ознайомиться з текстом документа.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»