• Посилання скопійовано

НКЦПФР удосконалила вимоги до програмних продуктів на фондовому ринку

НКЦПФР внесла зміни до вимог до програмних продуктів у професійній діяльності на фондовому ринку. Рішення було затверджене на плановому засіданні регулятора, що відбулося 2 жовтня 2012 року

«Ми докладаємо чимало зусиль для того, аби програмні продукти забезпечували ефективну та якісну роботу професійних учасників фондового ринку. Основною метою цього документа є встановлення необхідних вимог щодо забезпечення супроводження та технічної підтримки програмних продуктів, які стосуються професійної діяльності на фондовому ринку. Тому сподіваємося, що впровадження новацій, передбачених рішенням, сприятиме впорядкуванню, удосконаленню діяльності на фондовому ринку у галузі застосування інформаційних технологій. Ми намагаємось, аби наші розробки відповідали вимогам сучасного стану розвитку інформаційних технологій, зокрема у використанні вбудованих засобів криптографічного захисту інформації, електронного цифрового підпису, а також у здійсненні діагностування функцій програмних продуктів», — наголосив Андрій Заїка, начальник управління інформаційних технологій Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Автори документа також зазначають, що встановлення єдиних підходів до посилення відповідальності розробників програмних продуктів і збільшення інформаційної прозорості є не менш важливим аспектом у змінах, які вони розробили.
Документ уже погоджено з профільними міністерствами та відомствами, а також з учасниками ринку, та надіслано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»