• Посилання скопійовано

НКЦПФР завершує роботу над Положенням, що регулює припинення діяльності депозитаріями ЦП

НКЦПФР закінчує роботу щодо врегулювання механізму припинення діяльності депозитаріями цінних паперів

Відповідне рішення «Щодо врегулювання питань, які виникають у зв′язку з припиненням провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів» прийнято на черговому засіданні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, що відбулося 2 жовтня 2012 року.
За словами авторів документа, проект створювався регулятором насамперед з метою нормативно закріпити можливість припинення діяльності депозитаріями та захистити права інвесторів на цінні папери, що зберігаються депозитарною установою. Зокрема, документ визначає порядок визначення депозитарію-правонаступника, прописує порядок дій у разі припинення діяльності, механізм передання на зберігання баз даних, архіву тощо, а також контроль за виконанням учасниками ринку норм Положення. Усі питання, які виникають у зв’язку з припиненням депозитарної діяльності на фондовому ринку, Комісія розгляне та врегулює.
Цей документ розроблено відповідно до статей 3, 7 та пункту 13 статті 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», статті 10 Закону України «Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні», статті 47 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок».
Наразі документ уже погоджено з профільними міністерствами та відомствами, а також з учасниками ринку. Комісія врахувала побажання та зауваження від депозитаріїв та направила його на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»