• Посилання скопійовано

Мінфін стверджує, що попит на казначейські зобов'язання подвоївся

Міністерство фінансів України заявляє, що попит на казначейські зобов’язання (КЗ) для населення в останні дні подвоївся в порівнянні з першим тижнем продажів цих паперів

За інформацією Мінфіну, за оперативними даними, протягом перших десяти днів реалізації було продано КЗ на 86,5 млн дол., у той час як за перший тиждень сума реалізованих паперів склала 47 млн дол.

Таким чином, середньоденний продаж КЗ в перший тиждень був на рівні 6,7 млн дол., а за наступні три дні збільшився в два рази – до 13,2 млн дол.

Як повідомлялося, з 10 жовтня 2012 р. Мінфін, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 5 вересня 2012 р. №836 «Про випуск казначейських зобов’язань», почав розміщення казначейських зобов’язань на пред’явника в документарній формі загальним обсягом 200 млн дол. США (серій А і Б по 100 млн дол. кожна) з терміном обігу 2 роки, номінальною вартістю одного паперу – 500 доларів США, процентною ставкою 9,2% річних і сплатою купонів кожні шість місяців.

Продаж казначейських зобов’язань для фізичних осіб здійснюється по всій території України, майже в 500 установах «Ощадбанку».

Джерело: УНІАН

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»