• Посилання скопійовано

НКЦПФР завершила роботу над Порядком нагляду за реєстрацією акціонерів, проведенням загальних зборів АТ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку фіналізує роботу із приведення у відповідність до законодавства нормативно-правових документів у сфері контролю на ринку цінних паперів

НКЦПФР завершила роботу над Порядком нагляду за реєстрацією акціонерів, проведенням загальних зборів, голосуванням та підбиттям його підсумків на загальних зборах акціонерних товариств. Відповідне рішення було прийнято на останньому засіданні регулятора, що відбулося 25 жовтня 2012 року.
«Розробляючи новий регуляторний акт, в першу чергу, ми намагались забезпечити приведення його у відповідність до законодавства. Так, документ регулює процедуру призначення представників Комісії для нагляду за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах, за проведенням загальних зборів, голосуванням та підбиттям його підсумків, а також процедуру складання документів за наслідками таких дій. Затвердження регуляторного акта дозволяє забезпечити Комісії виявлення порушень під час проведення загальних зборів акціонерних товариств та вживати всіх необхідних заходів щодо захисту прав акціонерів, що є ледве не найважливішою функцією регулятора», — зазначив Олег Мисюра, директор департаменту контрольно-правової роботи НКЦПФР.
Зауважимо, що Комісія вже давно працює у цьому напрямі і цим документом завершує приведення у відповідність до законодавства всіх нормативних документів щодо заходів контролю на ринку цінних паперів.
Наразі документ надіслано для проходження обов’язкової процедури державної реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»