• Посилання скопійовано

НКЦПФР підготувала Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку

25 жовтня Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила проект Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку

Питання вдосконалення функціонування саморегулювальних організацій (СРО) та законодавчої і нормативної бази, що регулює їхню діяльність, назріло вже давно. Положення, яке врегулює роботу об’єднань на фондовому ринку, справді є важливим, адже ці інституції покликані сприяти розвитку фондового ринку, представляючи інтереси учасників ринку цінних паперів. Так, цим документом передбачається врегулювання порядку реєстрації об’єднання професійних учасників (ОПУ) фондового ринку, їхніх прав та обов’язків, а також анулювання реєстрації ОПУ. До того ж у документі чітко прописані вимоги до внутрішніх документів ОПУ та СРО, а також вимоги до державного нагляду і контролю за їхньою діяльністю. Крім того, впровадження актуалізованого Положення сприятиме захисту ринку від недобросовісних та некваліфікованих учасників ринку, а також поліпшить взаємодію між членами СРО та захистить їхні інтереси», — зазначив Максим Лібанов, директор департаменту аналізу, стратегії та розвитку законодавства НКЦПФР.
Загалом цей документ був розроблений Комісією з метою врегулювати діяльність об’єднань професійних учасників згідно з нормами Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та привести нормативну базу НКЦПФР у відповідність до норм законодавства. Зауважимо, що Проект Положення про об’єднання професійних учасників фондового ринку був розроблений регулятором на виконання вимог Закону України 5042-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства про цінні папери».
Найближчим часом проект Положення буде розміщено на офіційному сайті регулятора, де всі бажаючі матимуть змогу з ним ознайомитися.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»