• Посилання скопійовано

З 2013 р. — нові правила подання адмінданих до НКЦПФР торговцями цінними паперами

Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 25.09.2012 р. №1283 «Про затвердження Положення про порядок складання та подання адміністративних даних щодо діяльності торговців цінними паперами до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила Положення, яким визначаються склад, строки та порядок подання до НКЦПФР даних торговцем цінними паперами щодо своєї професійної діяльності на фондовому ринку.
Дія Положення поширюється на юросіб, які отримали ліцензії на провадження діяльності з торгівлі цінними паперами, а саме: брокерської діяльності, дилерської діяльності, андеррайтингу, діяльності з управління цінними паперами, у т. ч. які мали право на провадження цієї професійної діяльності протягом періоду, за який подаються адміністративні дані.
Як і раніше, до НКЦПФР слід подавати квартальні та нерегулярні дані.
Квартальні дані складаються з:
— відповідних довідок;  
— фінансової звітності (крім банків), вимоги до якої встановлюються відповідним нормативно-правовим актом.
Крім цього, до складу даних за IV квартал входить довідка про загальний обсяг укладених та виконаних договорів із цінними паперами або іншими фінансовими інструментами торговця цінними паперами за рік.
Нерегулярні дані складаються з довідки про виконані або розірвані договори з цінними паперами або іншими фінансовими інструментами торговцем цінними паперами на неорганізованому ринку.
Торговець цінними паперами подає дані до центрального апарату Комісії у строки:
— квартальні — не пізніше 25-го числа місяця, наступного за звітним кварталом;
— нерегулярні — протягом трьох робочих днів після дати виникнення нерегулярних даних.
У разі якщо останній день подання даних припадає на неробочий день, строк подання їх переноситься на перший після нього робочий день.

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»