• Посилання скопійовано

Встановлено вимоги до договору про надання реєстру власників іменних цінних паперів

НКЦПФР затверджено Вимоги до договору про надання реєстру власників іменних цінних паперів

Встановлено вимоги до договору про надання реєстру власників іменних цінних паперів

НКЦПФР рішенням від 15.08.2013 р. №1518 затвердила Вимоги до договору про надання реєстру власників іменних цінних паперів, які поширюються на депозитарні установи, емітентів та Центральний депозитарій цінних паперів при укладенні ними договору про надання реєстру власників іменних цінних паперів, внесенні змін до нього.

Договір укладається між емітентом та визначеною емітентом особою, якою може бути Центральний депозитарій або депозитарна установа.

У договорі обов'язково мають бути зазначені, зокрема:

- місце, дата укладення Договору та його номер;

- реквізити сторін Договору - повні найменування сторін, їх коди за ЄДРПОУ, банківські реквізити, реквізити документів, відповідно до яких сторони мають право укладати Договір та на підставі яких діють представники сторін;

- предмет Договору - послуга щодо надання реєстру власників іменних цінних паперів та інші послуги відповідно до Законів "Про депозитарну систему України", "Про акціонерні товариства".

- інформація щодо вартості та порядку оплати послуги (послуг);

- спосіб та порядок обміну інформацією між сторонами;

- права та обов'язки сторін;

- відповідальність сторін, умови, за яких сторони звільняються від відповідальності, та порядок вирішення спорів;

- строк дії Договору та інші умови Договору;

Договір має містити умови щодо порядку розкриття інформації, що відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»