• Посилання скопійовано

Завершено роботу над вимогами розкриття інформації емітентами цінних паперів

Актуалізовані вимоги поширюватимуться на розкриття регулярної річної інформації за звітний 2013 рік, а інформацію за четвертий квартал емітенти зможуть розкрити відповідно до діючих на сьогодні нормативно-правових актів

Завершено роботу над вимогами розкриття інформації емітентами цінних паперів

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) фіналізує роботу над вимогами до розкриття інформації емітентами цінних паперів. Відповідне рішення «Про затвердження Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів» було прийнято на черговому засіданні Комісії, що відбулося 3 грудня 2013 року.

«В першу чергу, нагадаю, що даним Положенням ми врегульовуємо порядок розкриття інформації емітентами цінних паперів. Зокрема, документом передбачено поширення вимоги розкриття інформації на міжнародні фінансові організації, цінні папери яких розміщені на території України, на емітентів акцій та облігацій підприємств, які знаходяться у лістингу організатора торгівлі, а також розкриття тих даних, що містяться в проспекті емісії цінних паперів та звіті про результати розміщення таких цінних паперів емітентами», наголосила Алла Папаіка, Директор Департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

Важливо зазначити, що актуалізовані вимоги поширюватимуться на розкриття регулярної річної інформації за звітний 2013 рік, а інформацію за четвертий квартал емітенти зможуть розкрити відповідно до діючих на сьогодні нормативно-правових актів.

За словами пані Папаіки, норми Положення дозволять зробити процес розкриття інформації емітентами на ринку цінних паперів ще більш комфортним та простим для всіх його учасників, зокрема, мова йде про зменшення обсягу публікації для регулярної річної інформації та уніфікацію її форми.

Додамо, що Комісія разом з АРІФРУ (Агентством з розвитку інфраструктури фондового ринку України) традиційно планує розробити для емітентів цінних паперів нове програмне забезпечення, яке відповідатиме оновленому Положенню та документам Комісії нормативно-технічного характеру.

Найближчим часом документ буде направлено до Міністерства юстиції України для проходження процедури державної реєстрації.

Джерело: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»