• Посилання скопійовано

Визначено ознаки фіктивності емітентів цінних паперів

НКЦПФР схвалила документ, який встановлює ознаки фіктивності емітентів цінних паперів та включає таких емітентів до переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності

Визначено ознаки фіктивності емітентів цінних паперів

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила Положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності.

«Розроблений регулятором документ визначає перелік критеріїв, відповідність яким є підставою вважати емітента та його цінні папери такими, що мають ознаки фіктивності, та включення до списку емітентів, що мають такі ознаки. До ознак фіктивності належать факт відсутності емітента за місцезнаходженням, неподання емітентом до Комісії регулярної інформації, нескликання акціонерним товариством загальних зборів акціонерів протягом двох років поспіль та інше», - розповіла Алла Папаіка, Директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

За словами пані Папаіки, відповідність емітента одночасно кільком критеріям фіктивності є підставою для його включення до Переліку емітентів, що мають ознаки фіктивності. Бути виключеним з цього списку емітент може бути у разі, якщо надасть до регулятора документи, що підтверджують усунення підстав для визнання його таким, що має ознаки фіктивності.

Планується, що формування, ведення та внесення змін до Переліку буде здійснювати Комісія в електронному вигляді та публікувати таку інформацію на своєму веб-сайті.

 

На підставі: Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»