• Посилання скопійовано

Для емітентів цінних паперів – оновлено визнання доходів та витрат

Для платників податку на прибуток – емітентів цінних паперів з 1 січня 2014 року оновлено норму щодо визнання доходів та витрат за борговими цінними паперами

Для емітентів цінних паперів – оновлено визнання доходів та витрат

ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м.Києві звертає увагу платників на те, що починаючи з 1 січня 2014 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» від 24.10.2013 року  № 657 (далі – Закон № 657) з підрозділу 4 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі - Кодекс) виключено норму, яка дозволяла операції з цінними паперами та деривативами, що придбані до 1 квітня 2011 року, відображати в обліку при визначенні податку на прибуток підприємств за правилами, що діяли на момент придбання таких цінних паперів.

При цьому, слід зазначити, що до  1 квітня 2011 року такі правила застосовувались згідно із пунктом 7.6 статті 7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.1994 року № 334.

Тобто, починаючи з 1 січня 2014 року операції з торгівлі цінними паперами та деривативами, придбаними до 1 квітня 2011 року, оподатковуються в порядку встановленому пунктами 153.8 та 153.9 статті 153  Кодексу.

Для платників податку на прибуток – емітентів цінних паперів Законом № 657 з 1 січня 2014 року оновлено норму підпункту 153.4.3 пункту 153.4 статті 153 Кодексу щодо визнання доходів та витрат за борговими цінними паперами.

Так, починаючи із зазначеної дати за борговими цінними паперами, емітованими платником податку, суми процентів включаються до складу його витрат за правилами, визначеними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

У разі розміщення платником податку боргових цінних паперів вище або нижче номінальної вартості, прибуток або збиток від їх розміщення відноситься до складу його доходів або витрат у податковий період, протягом якого відбулося погашення/викуп таких цінних паперів.

Джерело: ДПІ у Деснянському районі м. Києва

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»