• Посилання скопійовано

Які документи слід надати митним органам у разі вивезення готівки у сумі понад 10 000 євро

Нацбанк надав роз'яснення щодо документів, що підтверджують переміщення фіз особами — резидентами готівки через митний кордон України у сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро

Які документи слід надати митним органам у разі вивезення готівки у сумі понад 10 000 євро

НБУ у листі від 30.06.2017 р. № 40-0005/45817 роз'яснив, що  у разі вивезення фізичною особою — резидентом готівки у сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, ця особа під час митного проходження має надати митним органам:

1) заяву на видачу готівки відповідно до Інструкції № 174 або довідку банку у довільній формі про зняття готівки з рахунку;

2) документи про здійснення валютно-обмінної операції.

Згідно з Інструкцією № 502, такими документами є квитанція про здійснення валютно-обмінної операції, яка оформлюється банками, фінансовими установами під час здійснення (крім тих, що проводяться через платіжні пристрої) за формою, наведеною у додатку 3 до цієї Інструкції. Крім цього, у разі здійснення банком, фінансовою установою купівлі у фізичних осіб готівкової іноземної валюти за готівкові гривні через платіжні пристрої, таким документом буде квитанція/чек банкомата.

У разі ввезення в Україну фізособами — резидентами готівки у сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, фізична особа має надати відповідні документи країни, в якій були здійснені операції із зняття коштів з рахунку та здійснення валютно-обмінної операції (якщо така відбулася).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»