• Посилання скопійовано

Обов'язковий продаж валюти планують знизити до 30%. Плани від Нацбанку

Нацбанк планує знизити норму обов'язкового продажу валютної виручки експортерами з 50% до 30% або повністю її скасувати

Обов'язковий продаж валюти планують знизити до 30%. Плани від Нацбанку

Нацбанк планує знизити норму обов'язкового продажу валютної виручки експортерами з 50% до 30% або повністю її скасувати. Про це 11 січня під час інформаційного дня сказав заступник голови НБУ Олег Чурій, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що в процесі поступової валютної лібералізації НБУ орієнтується на макроекономічні показники і можливі наслідки.

«Якщо ми будемо проводити в найближчий час ще одну хвилю валютної лібералізації, то ці обмеження ми будемо знімати або зменшувати. Можливо, обов'язковий продаж ми зменшимо з 50% до 30%, але, знову ж таки,  це буде залежати від макроекономічної ситуації. Можливо, одноразово повністю відмінимо це обмеження», – сказав Чурій.

Нагадаємо, на початку січня 2019 року Нацбанк оприлюднив дорожню карту валютної лібералізації, розроблену разом з експертами МВФ. Серед головних пріоритетів НБУ – зняття низки обмежень, які створюють найбільше додаткових труднощів для ведення зовнішньоекономічної діяльності і стримують нові іноземні інвестиції в Україну. Зокрема і насамперед: поступове зниження і скасування вимог до обов’язкового продажу валютної виручки; скасування вимоги щодо попереднього резервування коштів для купівлі іноземної валюти (купівля на умовах Т+1) тощо.

Як повідомлялось раніше, НБУ затвердив усі нормативно-правові акти, які є основою для нової системи валютного регулювання, передбаченої законом України «Про валюту і валютні операції», що набере чинності з 7 лютого 2019 року. Нова система складається з восьми основних постанов, які замінили попередню базу з 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання.

***

Читайте також: Увага! Нацбанк затвердив нову систему валютного регулювання

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»