• Посилання скопійовано

Декларацію про валютні цінності у 2019 році подавати не потрібно!

Останнім періодом, за який необхідно було подавати декларацію, є 2018 рік. За І квартал 2019 року її вже не потрібно подавати

Декларацію про валютні цінності у 2019 році подавати не потрібно!

Податківці у підкатегорії 114.04 «ЗІР» нагадали, що 7 лютого 2019 року введено в дію Закон про валюту.  Відповідно з зазначеної дати втратив чинність Декрет КМУ від 19.02.1993 року № 15-93.

До того ж згідно з ч. 1 п. 3 ст. 16 «Прикінцевих та перехідних положень» Закону про валюту припинено дію Указу Президента України № 319/94.

Вимоги щодо декларування наявних у резидентів валютних цінностей та майна, яке знаходяться за межами України передбачалися ст. 9 Декрету № 15-93 та ст. 1 Указу № 319

Положення Закону про валюту вже не містять вимог щодо такого декларування.

Тому суб’єкти ЗЕД-діяльності незалежно від форм власності та обраної системи оподаткування декларацію про валютні цінності, доходи та майно за звітні періоди, починаючи з 1 кварталу 2019 року, не подають. 

Зверніть увагу! Останнім періодом, за який необхідно було подавати Декларацію, є 2018 рік (станом на 01.01.2019 року). Тож оштрафувати за неподання та перекручування даних у цій декларації податківці вправі й за 2018 рік. Про те, які штрафи діяли до 7 лютого за такі порушення ми писали тут та тут>>

***

Читайте також: Строки розрахунків за ЗЕД-операціями у 180 к.дн. настали 7 лютого чи раніше: чи будуть наслідки? 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Валюта і цінні папери

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Валюта і цінні папери»