• Посилання скопійовано

Переказ коштів за кордон на суму понад 100000 євро на оплату послуг за ЗЕД-договорами

Лист НБУ від 10.09.2012 р. №28-311/4414-8789 «Про виконання вимог Постанови №597»

Нацбанк у листі №28-311/4414-8789 зазначає:
? згідно з п. 4 Постанови від 30.12.2003 р. №597 «Про переказування коштів у національній та іноземній валюті на користь нерезидентів за деякими операціями» резиденту для придбання послуг у нерезидента, якщо загальна вартість цих послуг за укладеним між ними договором перевищує 100000 євро, слід попередньо одержати акт Держзовнішінформу, який засвідчує відповідність контрактних цін на послуги, які є предметом договору, до кон'юнктури ринку;
? в окремих випадках при виникненні нестандартних ситуацій (наприклад, якщо контрактні ціни є нижчими за ціни, які склалися на відповідному ринку, або у разі надання послуги єдиним можливим постачальником на ринку, або якщо послуга має унікальний характер тощо) в актах Держзовнішінформу вживаються такі формулювання: «ціни (вартість послуг) відповідають кон'юнктурі ринку», «ціни відповідають тарифам компанії, а отже, відповідають кон'юнктурі ринку», «ціни є нижчими за ринкові»;
? акти Держзовнішінформу з наведеними вище формулюваннями вважаються такими, що згідно з п. 4 Постанови №597 засвідчують відповідність контрактних цін на послуги, які є предметом договору, до кон'юнктури ринку, а отже, на загальних підставах мають братися банками до уваги під час визначення правомірності оплати резидентами послуг нерезидентів за зовнішньоекономічними договорами на суму понад 100000 євро.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Фінанси і банки/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»